Terima Kasih! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Femke en Ellen - WaarBenJij.nu Terima Kasih! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Femke en Ellen - WaarBenJij.nu

Terima Kasih!

Door: Ellen en Femke

Blijf op de hoogte en volg Femke en Ellen

17 April 2007 | Indonesië, Batavia

Als eerst natuurlijk iedereen bedankt voor de lieve berichtjes, mailtjes, telefoontjes en de kaart van mn familie! Die gelukkig toch nog op tijd aankwam..
Ja ja, zondag hadden we inderdaad feest! Femke en Andrew hadden in de vroege morgen de kamer weten te versieren met ballonnen..en zo te zien had Femke al een hoop voorbereid in Nederland, want hier in Atjeh zijn geen ballonnen en slingers te vinden!
Taart gegeten met iedereen van het Guesthouse..22 kaarsjes uit mogen blazen..en uiteindelijk zo ver gekregen om het zwembad in gegooid te worden door de kamermeisjes!
Is traditie werd gezegd..
Hele leuke cadeautjes gehad van fem..en het allerbeste toch wel..de Ben en Jerry`s ijs! Je moet hier even goed zoeken maar uiteindelijk heb je dan ook wat.

Oke en dan zijn we nu echt klaar met onze stage in Aceh..Toch wel een beetje gek om nu weg te gaan uit onze kamer en afscheid te nemen van onze Duitse, Australische en Achese vrienden! Want zo mogen we ze nu wel noemen.
De tassen zijn bijna allemaal gepakt..we hebben toch wel een hoop zooi verzameld de afgelopen weken komen we nu achter!
Nog even gauw wat souvenirs gezocht, cadeautjes gekocht voor onze tolken en een foto ingelijst voor onze betjakdriver! Toch een leuk aandenken aan zijn miss Femkie en miss Hellen (zo worden we genoemd..)Hij had ons bij hem thuis uitgenodigd en daar zagen we dat onze foto al een mooi plaatsje heeft tussen de familiefoto`s! van Ariga ook een heel toepasselijk cadeautje gehad..een speelgoedbecak.

Volgens de lonely planet zijn er drie dingen die je echt gedaan moet hebben in Aceh, bezoek brengen aan de grote moskee (deel daarvan is gebouwd door de Nederlanders!), het Achese museum (Negeri Banda Aceh) en heerlijk struinen over de Pasar Aceh voor de marktliefhebbers. Dat heerlijk kunnen we eigenlijk wel weg laten want na 10 minuten is ons irritatiepunt vaak al wel bereikt! Maar ook daar weet de lonely planet antwoord op..Vrouwen die reizen in Aceh moeten de mannen volkomen negeren..Inmiddels kunnen we dit al aardig goed. Hoewel we toch ook nog steeds wel erg vriendelijk blijven met onze Terima Kasih, yes from Holland en Salamat pagi! Er wordt nog steeds dagelijks de liefde verklaart aan ons..en we blijven bijzonder om naar te kijken! ofcourse ofcourse
De moskee hebben we ook bezocht, met hoofddoek! Anders geen moskeebezoek. Het museumbezoek kan dan natuurlijk ook niet achterblijven, maar deze was helaas gesloten toen wij hadden bedacht eens te gaan!

We zullen nu maar eens gaan zien wat de lonely planet ons brengt tijdens onze rondreis. We zullen eerst een paar dagen in Medan zijn om het visum dus te regelen en de spullen onder te brengen. We willen in ieder geval door het Noorden van Sumatra gaan reizen. Lake Toba, Bukit Lawang (slapen tussen de apen!) en Berastagi staan op de planning!
Daarna zien we wel weer waar we uitkomen.

Dus jullie moeten ons maar weer blijven volgen!

Kus vanuit Banda Aceh

• 17 April 2007 - 10:38

Diaan!:

Veel plezier!!xxx

• 17 April 2007 - 10:45

Karin Van Buuren:

Heej El!

Heel veel plezier met rondreizen!

x Ka

• 17 April 2007 - 10:47

Irene:

Goed verhaal meiden! Het echte avontuur kan beginnen! Veel plezier samen en doe voorzichtig!!!
    veel liefs, Irene

• 17 April 2007 - 14:20

Jorien:

Gelukkig kwam de kaart nog op tijd! Hier heb je ook nog een kaartje gehad, en een berichtje op je mobiel. Wel heel erg raar dat je er niet was hoor, want wij feliciteerden elkaar allemaal, terwijl het feestvarken er niet was! Maar wel heel lief en leuk dat je zoveel heb gekregen! Tot snel, en veel plezier.
    Kus Jorien.

• 17 April 2007 - 15:38

Esther:

Hey El!
    Heel veel plezier met rondreizen! Hoop dat je een leuke verjaardag hebt gehad, en het thuisfront niet al te veel gemist hebt!!
    Het berichtje waar je zusje het over heeft is waarschijnlijk van mij, want ik kreeg (en krijg) steeds maar geen sms gestuurd naar je nummer daar. Heb in ieder geval zeker aan je gedacht!! :)
    El, doe de groetjes aan Femke en maak er een leuke rondreis van!

Dikke kus Esther

• 18 April 2007 - 16:43

Tirza:

He meiden

Wat gaat de tijd toch snel voorbij. Jullie hebben wat ik lees al heel veel dingen bereikt bij de scholen en ook nog de tijd gehad om lekker te genieten. Ik ben nu al een week lekker aan het genieten van mijn zwangerschapsverlof en het bevalt me heeeel erg goed. Ik bof want het is ontzettend mooi weer en zit lekker veel op het balkon. Verder ben ik toch ook nog wel erg druk met allerlei dingen voorbereiden en op te ruimen maar het idee dat ik even niet meer vroeg op hoef te staan en dat er niemand aan mijn hoofd zeurt om iets te doen, heerlijk !!! Ik zou zeggen genieten jullie maar lekker van de rondreis die jullie gaan maken en ik ben benieuwd wat jullie allemaal nog gaan meemaken.

heel veel plezier !!!

• 19 April 2007 - 08:43

Janneke:

Hee meiden,
    Fijn om te horen dat alles zo goed verloopt! En wat is die stage eigenlijk toch snel gegaan he?
    Ik wens jullie nog veel plezier daar! En ik lees snel weer een mooi verhaal ;)

Kus!

• 23 April 2007 - 05:38

André:

Hallo dames!

Veel plezie met rondreizen. En Ellen hoe kom je aan dat mooie HEINEKEN t-shirt!!!

Groetjes André