Eindelijk dan een bericht!! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Femke en Ellen - WaarBenJij.nu Eindelijk dan een bericht!! - Reisverslag uit Batavia, Indonesië van Femke en Ellen - WaarBenJij.nu

Eindelijk dan een bericht!!

Door: Ellen en Femke

Blijf op de hoogte en volg Femke en Ellen

01 Maart 2007 | Indonesië, Batavia

En dan is hier eindelijk het bericht dat we maandagavond zijn aangekomen in Atjeh!

We zitten nu (op onze blote voeten! met moskeegezang op de achtergrond..) in een internetcafe waarvan zowaar het internet het doet! Dit bleek niet overal makkelijk te zijn. We vinden het best wennen hier aan de andere kant van de wereld! maar natuuurlijk redden wij ons wel! we zitten met ons guesthouse wat afgelegen van de drukke stad banda aceh waar de toeterende brommers, busjes, stinkende uitlaatgassen en vismarkten je om de oren vliegen! Er zijn in de stad niet echt winkeltjes of gezellige eet/uitgaans gelegenheden dus dat is best jammer. We hebben wel een telefoontje en nieuwe simkaart aangschaft wat in een van de duizend nokiazaakjes kan! Dus wij kunnen voor maar zes cent (!) smsen naar nederland!

We hebben een presentatie gehad van iemand die werkt voor Oxfam Education International, die ons vertelde over de tsunami, de opgebouwde scholen en over wat zij doen voor atjeh. De eerste twee scholen hebben we nu bezocht en vandaag hebben we samen rekenworkshops gegeven op een school! Het ging goed..maar niks ging zoasl wij hadden voorbereid! gewoon improviseren en dus doen. De workshops waren eigenlijk speciaal voor de leerkachten maar zij verwachtte weer dat we de kinderen gingen ' bezighouden'! Dus uiteindelijk spelletjes als domino, memory, getallenlijn en watjes blazen en meten gedaan! We hadden een tolk (studenten engels) die gelijk van engels naar bahasa indonesia vertaalde.
We vinden het wel erg indrukwekkend te zien wat de tsunami heeft aangericht en dat dus van bijna alle scholen meer dan de helft van de kinderen en leerkrachten is overleden, vermist. Je ziet ook nog goed dat ze druk zijn met opbouwen. De scholen staan weer, hele mooie gebouwen trouwens, maar eromheen zie je de verwoesting goed. Een leerkracht op de school liet ons duidelijk blijken dat ze blij is met onze hulp en ze hoopt dat we veel willen doen op hun school! Er is echt veel behoefte aan rekenspelletjes en wat ook wel bijzonder was..een leerkracht vroeg aan ons of we misschien een keer een workshop konden geven hoe je eigenlijk les moet geven!..
De kindjes zijn wel heel enthousiast en hebben wel interesse in ons! blanke mensen vinden ze hier wel erg bijzonder..

We hebben nu doordat we met een groep zijn prive busjes (labi labi!zo noemen ze de busjes) we moeten maar even zien hoe we dat allemaal gaan doen als we straks alleen zijn..maar het zou wel goed komen!

Dit was het even voor nu want de labi labi staat al weer klaar!

veel liefs!

• 01 Maart 2007 - 09:25

Soof:

hey El en Fem,
    veel plezier en succes met jullie workshops en stage!! geniet ervan.
    liefs soof

• 01 Maart 2007 - 09:34

Jochem:

Hee Vlem (en El)

Leuk deze updates.. Keep them coming !
    Geniet van je tijd daar !

Greetz
    Jochem

• 01 Maart 2007 - 09:43

Thea:

Hallo Femke en Ellen,

Ik zat al met smart te wachten op een berichtje van jullie. Je wilt toch heel graag weten hoe jullie het stellen daar. En Femke...jou kennende zal het jullie zeker gaan lukken met z'n tweetjes. Heel veel plezier en ik wens jullie een leerzame stage toe. Veel liefs van Thea, Auwe, Herman, Fiona en Jan-Willem

• 01 Maart 2007 - 10:18

Willie:

Hoi Femke en Ellen,

Dacht dat ik al snel was met een reactie maar zag al dat Thea mij weer voor was. Zij zit natuurlijk nog meer te internetten dan ik. Maar geweldig dat jullie goed aangekomen zijn. Zal je berichtje even voor oma uitdraaien. Kan zij het ook lezen. Al lezende probeer ik mij een heel klein beetje voor te stellen hoe jullie het is daar bij jullie. Een hele ervaring hoor.... Maar jullie zullen het vast gaan redden. Een hele fijne tijd toegewenst en tot horens...
    Liefs van Joost, Ivonne, Jan en Willie.

• 01 Maart 2007 - 10:50

Wilma:

Salamat Siang Ellen en Femke,

Fijn dat jullie goed aangekomen zijn en na zo'n lange reis alweer zo actief bezig zijn.

Geweldig meiden.

Veel plezier.

• 01 Maart 2007 - 10:56

Walter:

Jullie eerste bericht en gelijk een reactie, wat wil je nog meer. Veel plezier daar en suc6 met het labi labi reizen!

• 01 Maart 2007 - 11:41

Hannah:

Hey meiden!

Wat leuk en interessant om te lezen wat jullie tot nu toe al allemaal hebben gedaan en meegemaakt!Ik vind het super stoer dat jullie dit doen! X hannah

• 01 Maart 2007 - 12:19

Lotte:

Klinkt super! Groeten aan de labi labi bestuurder, de leerkrachten daar en natuurlijk aan de kindjes!

• 01 Maart 2007 - 12:41

Sabine:

Hey Fem!

Wat leuk om wat van jullie te 'horen'! Fijn dat het allemaal goed gaat en zo te lezen hebben jullie het naar je zin. Geniet er van!

Liefs, Vanes

• 01 Maart 2007 - 13:45

Irene:

he Jane's! (al n Tarzan daar?!_leuk zeg al die verhalen... t lijkt me zo anders allemaal.... wel Shokkie zo zeker om te zien wat ze daar wel en niet hebben...
    Gelukkig redden jullie je goed met zijn tweeen en de rest van de groep..
    k hoorde gister dat mijn directrice eigenlijk ook mee zou met jullie haha.. maar is niet doorgegaan!
    Veel plezier daar en veel avontuur plezier! liefs

• 01 Maart 2007 - 14:22

Fam Zuurmond:

hallo meiden een groet uit enspijk,hopen dat jullie ook een goede reis hebben gehad veel succes verder, niels geslaagd voor rijexamen.doei-doei

• 01 Maart 2007 - 14:49

Gijs:

Ha Dames,
    Het klinkt allemaal prachtig. Ik wacht al op het volgende bericht. Veel plezier nog en een groet.

• 01 Maart 2007 - 15:23

Bianca:

hey, leuk om wat van jullie te horen!
    x Bianca

• 01 Maart 2007 - 16:15

Mariëtte:

Heej Ellepel en Femke

Wat leuk om te horen allemaal! Lijkt me erg indrukwekkend om te zien wat de tsunami allemaal heeft aangericht. Heel veel plezier daar!

xx
    Mariette

• 01 Maart 2007 - 18:45

Herman:

Hey meiden,
    Ik lees dat jullie je daar wel vermaken! Kan me goed voorstellen dat ze daar blij zijn met alle hulp die ze krijgen. Dus zet m op ;)

Enne SMS-en voor maar 6 cent :) kan KPN hier nog wat van leren haha ;)

He veel plezier & geniet er van!! en hou ons op de hoogte!! Groetjes!!

• 01 Maart 2007 - 19:39

Groep 2/3 Springplan:

hoi juffen we volgen alles wat jullie doen hoor en we vinden het heel spannend

• 01 Maart 2007 - 20:45

Tirza:

Fijn dat jullie goed zijn aangekomen op Sumatra. En ja het is een hele andere wereld waar jullie zitten en de mensen waarderen het echt als je ze kan helpen. Leuk dat jullie de leerkrachten daar les moeten geven hoe ze het moeten doen en dat jullie ze kunnen helpen om alles op de rails te krijgen. Ja helaas kunnen jullie geen luxe verwachten waar jullie zitten maar jullie zullen heus wel de mooie dingen gaan zien. Met de kids op school gaat alles goed.
    Heel veel plezier !!!

• 01 Maart 2007 - 21:57

Jelle:

het lijkt veel belovend en je kijkt vast een leuke tijd tegemoet.

veel plezier gewenst uit een regenachtige nederland :(

groet

• 02 Maart 2007 - 06:49

Patricia:

he ellen en femke,
    hebben jullie een adres waar je post kan ontvangen?
    spannend hoor in dat verre land!!
    hier op de evenaar gaat het goed. els doet nu jou(ellen) groep en ze vindt het erg leuk. gisteren naar zwemmen geweest, maar bob en wilderik zijn niet haar smaak zegt ze....hihihi!!!
    ingrid heeft een fietsongeluk gehad, weet niet of je dat al wist. ze ligt met een gekreukeld been op de bank.. verder gaat het goed met haar.
    reed ik net naar school, wilde ik iemand smsen rijd er een wout naast me... boete van 130 euro.... grrrr... leuk begin van het weekend...grom grom...
    maar heel veel plezier en hou ons op de hoogte!!
    xpatricia

• 02 Maart 2007 - 08:16

Kaat:

Hi El en Femke,

Leuk om te lezen wat jullie daar allemaal meemaken aan de andere kant van de wereld. Veel plezier en geniet ervan!

Kus Kaat

• 02 Maart 2007 - 15:06

Ellen! :

Patricia hoe kan t nou dat ze bob en wilderik niet leuk vindt?! haha..ik probeer snel fotos te sturen voor de kids op school..het is hier heel anders allemaal!
    jij succes en groetjes aan het team!

liefs ellen

• 03 Maart 2007 - 11:29

Theus:

Veel succes met jullie stage.

Maar dat komt wel goed als ik jullie berichtje lees. Groet Theus,Heleen en de kids.

• 03 Maart 2007 - 16:37

Henry:

Eey Fem en Elle!

Leuk te horen dat alles goed gaat daarzo!

Groeten uit Rumpt!

• 04 Maart 2007 - 10:46

Thijs:

Hi ladies

Onderwijs is de basis van persoonlijke en maatschappelijke ontwikkeling. Jullie spelen daar een onmisbare rol in!
    Zet hem op!

• 04 Maart 2007 - 14:30

Davine:

hey daar, klinkt allemaal heel erg spannend. Heel veel plezier en succes daar. Ik ben nu al weer benieuwd naar jullie volgende bericht.

liefs Davine

• 05 Maart 2007 - 13:14

Fleur:

hoe gaat ut femku dag van fleur

• 05 Maart 2007 - 13:17

Rick K:

hoe gaat het in indonesië en gaat het goed met je

groetjes van rick k

• 05 Maart 2007 - 18:51

Leanne:

Hey fem!

Ik zie dat er al heel wat mensen voor geweest zijn!
    Zelfs kinderen in de klas, ze missen je wel hoor en ik stiekem ook!

Volgens mij is het echt super daar, geniet ervan..
    Hou ons op de hoogte,

Liefs leanne

• 05 Maart 2007 - 22:02

Joyce:

Hai Fem en Ellen,

Leuk om te lezen dat jullie iets voor de kids daar kunnen betekenen. Ik hoop dat jullie het gezellig hebben met z'n 2en. He Fem waar had jij die telefoon nu voor nodig ;)
    Heel veel plezier enne ik ben eigenlijk stik jalours!!

xx Joyce Suus en Tammo

• 06 Maart 2007 - 08:06

Jan En Wilma:

Hoi Ellen en Femke,

Alles heel????????

Ik hoorde net op de radio dat er een aardbeving is geweest op Sumatra.

Laat even wat van jullie horen.

• 06 Maart 2007 - 16:20

Jeanet:

VOOR IEDERS GERUSTSTELLING: Fem smste dat ze geen beving hebben gevoeld. Alles gaat goed daar! De beving was op West-Sumatra, daar zitten ze gelukkig een stuk vandaan.

Groetjes Jeanet

• 06 Maart 2007 - 17:33

Rick Van Asch:

Ik mis je erg. Kom je weer terug bij ons op school om les te geven?
    groetjes van Rick en zijn
    mama.

• 06 Maart 2007 - 18:06

Maud:

lifu juf femku ik mis ju.
    groet maud

• 06 Maart 2007 - 18:13

Jorien & Ria:

Haa dames,
    Het is weer eens hoogste tijd dat jullie de site weer eens bijhouden! En het land aanpassen, want jullie zijn niet meer in dit regenachtige landje! Gelukkig hebben jullie niets gemerkt van de bevingen.
    Kus, zus & mama

• 06 Maart 2007 - 18:54

Saar:

hallo juf femke ik mis je hhhhhhhhhhhheel erg

• 06 Maart 2007 - 19:01

Saar:

femke ik mis je hhhhhhhhhhhhhhhhhhheel erg. Ik wil graag dat je terugkomt. Ik wil je graag nog eens zien. IK vind het jammer dat je naar een andere school gaat. Ik ga je heel erg missen. Van Saar

• 06 Maart 2007 - 21:16

Sanne:

Hi lieve Fem en El! Gelukkig net op de KSU-site gelezen dat jullie niets gemerkt hebben van de aardbeving! Leuke foto's trouwens op die site! Heel leuk om jullie in actie te zien! Hoe gaat het nu met jullie? Volgens mij een erg druk programma, of niet? Nou meiden, wordt weer eens tijd voor een berichtje op jullie eigen site!! :)
    Dikke kus Sanne

• 07 Maart 2007 - 18:02

Remco Kraker:

lieve juf Femke,
    ik mis je! je hebt een mooie school daar. kun je de mensen wel verstaan?
    kusje van remco

• 22 Maart 2007 - 08:20

Karin (v B):

Heej El! Nog bedankt voor je! Moest erg lachen van t verhaal bij t zwembad. kan gebeuren toch? Mooie foto's ook, wel raar dat jij daar in t tsunamigebied bent geweest. Die foto's zijn precies hetzelfde als wat je toen op tv zag. Succes nog deze laatste paar weekjes op de school!

x Ka