Twee weken in Atjeh..
Door: Ellen en Femke
Blijf op de hoogte en volg Femke en Ellen
11 Maart 2007 | Indonesië, Batavia
Waar zijn we inmiddels al aan gewend?!
De (net) te krappe betjaks, brommertjes met complete gezinnen erop die door de stad scheuren, alle uitlaatgassen, prachtige moskeegezang..alle hoofddoekjes, vriendelijk roepende ‘hello miss’ mensen, rijst eten..heel veel rijst eten, liters water drinken, temperaturen van maar liefst 30 graden (!) en geen alcohol kunnen nuttigen..
De minirokjes blijven nog even in de kast, hoewel..op Weh kan een hoop!
Vrijdag zijn we naar het eiland Pulau Weh geweest om te relaxen. Nachtje geslapen daar, iets minder lekker dan in het guesthouse door de beestjes die we tegen kwamen! Overstekende apen en koeien is normaal..net zoals de kakkerlakken, tjik tjak beestjes en de bijtende kwalletjes in de zee!
Maar goed we zijn wel van plan weer een weekendje terug te gaan, maar dan weer naar een ander plekje op het eiland. Met de boot ben je ook binnen een uurtje op het eiland en daar staan de labi labi chauffeurs al weer voor je klaar!
Inmiddels hebben we ook de groep uitgezwaaid en zijn we nu echt met z`n tweetjes.
Wel even wennen, want het is erg gezellig geweest met de groep en nu moet je je toch samen zien te redden. Maar dat gaat helemaal goed komen want we hebben er zin in!
We hebben de afgelopen twee weken workshops gegeven op de scholen en op drie scholen hebben we afspraken gemaakt om voor een week terug te komen. Daarna brengen we aan de andere vier scholen nog een bezoek omdat we op zeven scholen workshops hebben gegeven. We hopen dan dat de scholen uiteindelijk zelf iets doen met de workshops die ze van de verschillende vakken hebben gehad en dat zij aan kunnen geven waar voor de volgende keer behoefte aan is. In november gaat er namelijk waarschijnlijk weer een nieuwe workshopreis van de KSU plaats vinden, die weer terug gaan naar deze scholen.
Maandag beginnen wij op de eerste school en we zijn erg benieuwd om nu eens een hele dag te volgen. We hebben na het geven van de rekenworkshop een tweede workshop op die school gegeven van de week en toen bleek dat er nog niet echt iets werd gedaan met onze rekenmaterialen. We hebben een rekenles geobserveerd en kwamen erachter dat er echt geen enkele structuur, organisatie is! Regels opstellen is vast ook nieuw voor de leerkrachten..dus we zijn benieuwd..
De leerkrachten staan wel open voor onze feedback en willen graag hulp van ons. Misschien
kunnen we ze dan uitleggen dat het op zich best slim is als de school om 8.00 uur begint je als leerkracht niet pas tegen negen aan komt zetten?! Daar begint het bijvoorbeeld al mee.
We hopen dat we iets kunnen gaan betekenen voor de leerkrachten, zodat ze een stapje in de goede richting komen. Het blijft wel spannend, want we zijn natuurlijk ook maar twee studenten van 21! Maar goed we gaan ons best doen en ons motto is na deze twee weken nu ook maar: we zien het wel! En laten het maar op ons afkomen.
We zijn een beetje laat met de link naar de volgende site, maar er werd dus over de afgelopen twee weken een weblog bijgehouden waar ook veel mooie foto`s te zien zijn! (voor iedereen die het dus nog niet wist) www.ksuvooratjeh.blogspot.com
Verder willen we even zeggen dat we al jullie lieve en leuke reacties op de site erg leuk vinden! Ga zo door!
Liefs!
11 Maart 2007 - 08:54
Linda:
Heee El (en Femke) !!
Super leuk om te lezen dit allemaal!! Jullie hebben t naar je zin he? Heel veel plezier en succes nog daar, breng die mensen idd maar wat bij.. want een uur te laat komen kan echt niet ;)!
xx Linda (volley) -
11 Maart 2007 - 11:30
Jeanet En Thijs:
Hoi Femke en Ellen!
Heel veel succes, nu gaat voor jullie tweetjes echt beginnen.
Dikke kus! -
11 Maart 2007 - 11:45
Thijs:
JEzus dames, wat gaat de tijd snel. Alweer twee weken weg.
Het lijkt erop dat jullie aardig je draai gevonden hebben, ook met het geven van de workshops.
Bedenk wel dat we het volgende weten uit de marketing hoek: Mensen nemen een product pas over/aan nadat ze er gemiddeld acht keer mee geconfronteerd zijn! Oftewel: gewoon volhouden met die workshops, dan komt het vanzelf goed!! -
11 Maart 2007 - 12:41
Mariëtte:
Heej Ellepel en Femke
Leuk om dit zo te lezen. Mooi dat alles nu begint te wennen! Heel veel succes!
xx
Mariette -
11 Maart 2007 - 16:23
Patricia:
he ellen en femke,
wat een hoop nieuws weer!
heel leuk om te lezen!!
ik moest wel even lachen over het stukje dat de school om 8 uur begint en dat de leerkracht om 9 uur komt "aankakken" !!!haha!!! ga ik ook eens proberen!!! grapje!!
vrijdag gaat els alweer trouwen en het gaat goed met haar klasje!
moeder " je weet wel" vraagt nog steeds veel aandacht.... mis je het zwemmen al, hier zijn geen kwallen hoor!!!!!hahaha!!!!veel plezier en ik wacht jullie volgende stuk met plezier af!!
xp -
11 Maart 2007 - 17:28
Diaan!:
Jeetje wat veel reacties elke keer..ik was al blij met 8!!xx -
12 Maart 2007 - 09:45
Anne:
Heej Ellen en Femke, Hoe gaat het daar? Alweer druk aan de slag geweest op school 1? Onze reis was echt een heel stuk aangenamer dan de heenreis. Ben nu thuis, maar met mijn hoofd nog heel erg bij jullie! Zet em op! Veel liefs, Anne -
12 Maart 2007 - 11:04
Heleen:
Hoi Femke en Ellen
Zo te lezen redden jullie het wel daar.
Geniet ervan en heel veel succes metjullie workshops !!
Groet Heleen, Theus en kids -
12 Maart 2007 - 19:46
Anja En Loek:
Hoi Femke en Ellen,Als je nog eens naat Pulau Weh gaat, dan moet je aan het einde van de middag naar de haven gaan,daar kwamen in de tijd dat wij er waren(long time a go), 4 kanjers van walvissen naar toe . De lokals gaan er met bootjes naartoe en dan kun je mee.Vraag maar eens aan de bevolking als je er weer bent. Verder heel veel succes en plezier. Groetjes anja en loek -
13 Maart 2007 - 10:52
Marjolein:
He el! Super leuk je verhalen! Ben jaloers! Geniet er van x -
13 Maart 2007 - 15:21
Ad:
Hoi Ellen en Femke,
Ik heb op Kuala Lumpur de eerste Europese hamburger op en ik ben me er toch ziek van geworden.... dus eet maar lekker lokaal speciaal hoor!!! Heel veel succes en plezier daar nog ennne... Ellen, die snorkel- en duikjongen ziet vast en zeker naar je uit op Weh!!!
Sampai djumpa. -
16 Maart 2007 - 16:22
Jenny Muusze:
Dear Femke and Ellen
Great to hear that you are both having a wonderful time in Atjeh! It is fantastic to read all about your adventures. As a teacher of 30 years!! it is wonderful to hear young teachers with such enthusiasm sharing their knowledge and skills with other teachers and children on the other side of the world.
Love from Jenny and Hans xx -
10 April 2007 - 16:14
Dieuwertje:
Dag juf Femke, Ik vind de foto's heel leuk en eigenlijk mis ik je wel een beetje in de klas. Kusje van Dieuwertje
p.s.: Erg leuk om jullie site te bekijken, we worden alleen helemaal gek gezeurd door Dieuwertje om iedere dag te kijken (op z'n minst). Veel succes! Kerstin (moeder Dieuwertje)